úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Podkrkonošský hubník - bez lepku, mléka, vajec

Podkrkonošský hubník - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: houby
bezlepkové pečivo
rostlinné mléko
pohanková krupice
sádlo
Hraška
cibule
česnek
sůl
pepř
mletý kmín
majoránka
Postup přípravy:

Předem se omlouvám, že neuvádím přesný poměr surovin, ale připravovala jsem to od oka. Při vaření průběžně ochutnávám, dochucuju, zahušťuju, příp. ředím :-D

Bezlepkové pečivo (klidně i starší, ne zcela povedné) natrhejte, příp. nakrájejte na kousky. Zalijte rostlinným mlékem. Cílem je, aby pečivo tekutinu nasáklo, nebylo suché.

Na sádle osmažte cibulku dozlatova a poduste na ní houby. Ty osolte, okořeňte kmínem, pepřem, majoránkou a česnekem.

Hrašku si podle návodu na obalu (dle toho, kolik vajec chcete nahradit) smíchejte s vodou a nechte chvilku odstát.

Hrašku, pečivo a houby smíchejte dohromady. V případě potřeby dochuťte a zahustěte krupicí. Já použila pohankovou a výsledná chuť byla vynikající, mohu jen doporučit.

Směs nandejte do zapékací mísy a pečte v troubě vyhřáté zhruba na 200 °C asi 15 – 20 minut.

Hubník se podává nejlépe teplý, ale lze i studený. Svěle ho doplňuje kyselá chuť, např. kysané zelí, nakládané okurky, ale lze samozřejmě i samotný.

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte