úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pohankový chléb - bez lepku a mléka

Pohankový chléb - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 500 g pohankové mouky (na obrázku je chléb s 350 g pohankové a 150 g jáhlové mouky)
350 ml vlažné vody
2 vejce
2 lžíce oleje
2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky cukru
1 lžička soli
1 lžička octa
Postup přípravy:

Droždí a cukr nasypeme do vlažné vody, dobře promícháme a necháme 10 min stát. Do misky rozbijeme vejce, přidáme olej a vyšleháme do pěny. Do jiné mísy nasypeme mouku - do dolíku dáme sůl, vaječnou směs, ocet a připravený kvásek. Dobře promícháme vařečkou, hotové těsto připomíná jakoby klasické kynuté a odkapává z vařečky. Pokud je to moc husté, stačí přikápnout vodu. Těsto nalijeme do formy vymazané olejem (já dávala do formy na biskupský chlebíček). Dáme buď do pytle, nebo přikryjeme mastnou folií. Necháme na teplém místě vykynout - u mě to trvalo necelou hodinku. Poté můžeme vršek posypat semínky a dáme do trouby předehřáté na 190 st. (v horkovzdušné) a pečeme cca 25 - 30 min.

Autor: Lucka Doležalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte