úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Přirozeně bezlepkový dezert s tofu krémem

Přirozeně bezlepkový dezert s tofu krémem

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Dezerty
Tofu
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g Crunchy müsli Schär
100 g lískových ořechů
50 g strouhaného kokosu
1 lžička mleté skořice
2 lžíce hnědého cukru
100 ml medu nebo sirupu z Agáve rostliny

Krém:
400 g tofu natural
1 sójová smetana (Provamel, Alpro)
3 lžíce třtinového cukru
kůra z chemicky neošetřeného 1 pomeranče

400 g lesního ovoce (maliny, jahody, ostružiny...)
4 polévkové lžíce medu nebo hnědého cukru
Postup přípravy:

Ořechy si rozmixujeme a smícháme je s ostatními sypkými surovinami. Směs nasypeme na plech, který jsme si předem vyložili papírem na pečení a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a necháme opékat asi 10 minut. Posléze vytáhneme, polijeme sirupem a teplotu snížíme na 140 °C a pečeme dalších 15 minut.

Zatím si připravíme tofu krém - tofu sýr rozmixujeme v mixéru společně s cukrem a smetanou. Pak vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru z chemicky neošetřeného plodu.

Vybraný druh ovoce si posypeme cukrem/polijeme medem. Do pohárů střídavě budeme vrstvit opečené musli (tzv. Granolu), krém a ovoce. Poslední vrstva by měla být Granola společně s kousky ovoce. Před podáváním lze ještě dozdobit ovocem a nebo lístkem máty.

Dobrou chuť.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte