úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rybízový koláč - bez lepku a mléka

Rybízový koláč - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Bez ořechů
Ingredience: 500 ml mouky (dnes jsem udělala směs z bezlepkové mouky + pohanky + amarantu)
300 ml cukru(používám hnědý)
4 vajíčka
100 ml tekutiny (kdo může, tak mléko nebo smetanu, já používám mléko sojové)
100 ml oleje
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek (Dr.Oetker)
Postup přípravy:

Vajíčka se našlehají s cukrem do pěny, přidá se olej, pak střídavě mouka s kypřícím práškem a tekutina.

Koláč se peče při 180 st. cca 40 min.

Lze ještě posypat skořicí a vanilkovým moučkovým cukrem, příp. navrh ozdobit rostlinnou šlehačkou.

Obměna: Variantou je i použití sušeného sojového mléka a jako tekutinu pak použít vodu. Výborný je koláč i z bramborové mouky.

Autorka: Tuula Sivula-Vacek

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte