úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Špenátové gnocchi

Špenátové gnocchi

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Hlavní jídla bez masa
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 balení (300 g) Gnocchi Schär

300 g mraženého listového špenátu
150 ml Oatly ovesné smetany na vaření
3 lžíce másla
2 lžíce nastrouhaného parmazánu (+ kdo má rád, tak trochu i na posypání noků)
4 stroužky česneku
sůl
špetka oregána
Postup přípravy:

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi si rozehřejeme máslo a opečeme na něm stroužky oloupaného česneku, které jsme si předem nakrájeli na plátky. Poté přidáme mražený špenát a necháme dusit, dokud špenát "nepovolí". Promícháme, osolíme, ochutíme oregánem a přidáme ovesnou smetanu. Necháme bublat do úplného zhoustnutí pokrmu. Nakonec ještě dle chuti dosolíme a vmícháme 2 lžíce strouhaného parmazánu (nebo jiného oblíbeného sýra) a spojíme spolu s uvařenými noky. Servírujeme na talíř, kde ještě pokrm můžeme "finálně" posypat strouhaným sýrem.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu
Aneta

26. 2. 2014
17:05

katulata

29. 11. 2013
0:04

Pro: katulataTakze ovesna smetana lepek OBSAHUJE! !! http://www.bioobchod.cz/slehacka-smetana-kremy-na-vareni/c-1249/

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

katulata

28. 11. 2013
23:56

Ovesna smetana na vareni je bez lepku?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...