úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem

Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 400 g uvařených strouhaných brambor
100 g Schär Mehl farine
70 g rýžové mouky
1 vejce
30 g rozpuštěného Alsanu
špetka soli

švestky
kousek čokolády
mletý mák s cukrem
Alsan na polití
Postup přípravy:

Alsan rozpustíme a necháme vychladnout.

Ve velké míse smícháme nastrouhané brambory, mouky, sůl, vejce a nakonec rozpuštěný Alsan. Vypracujeme těsto.

Švestky vypeckujeme, ale nesnažíme se je úplně rozpůlit. Místo pecky vložíme kousek čokoládky.

Vaříme pozvolna.

Posypeme mákem a cukrem a polijeme rozpuštěným Alsanem. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu
MArky

16. 9. 2015
22:39

Dobrý den, šlo by nahradit uvedenou mouku Schar Ferine moukou stejné značky ale typem Universal?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte