úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tofu dezert - bez lepku, mléka, vajec

Tofu dezert - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
140 g Jizerky
80 g Alsanu
30 g cukru krupice
muškátový oříšek

Čokoládová vrstva:
130 g čokolády 70%
100 ml sójové smetany Provamel
1 lžíce rumu

Karamelová vrstva:
350 g silken tofu firm (1 balení)
35 g bezlepkového karamelového pudinkového prášku Biovegan karamell paradies
3 - 4 lžíce sójové smetany Provamel
3 lžíce cukru, nejlépe třtinového
špetka soli

Bílá vrstva:
šlehačka ze 3 - 4 lžic tuhého obsahu kokosového mléka


Postup přípravy:

Z Jizerky, Alsanu, cukru a špetky muškátového oříšku uděláme drobenku, kterou natlačíme na dno kulaté formy cca 18 cm. Dáme do lednice.

Rozehřejeme sójovou smetanu a vložíme do ní nalámanou čokoládu a rum a pečlivě mícháním rozpustíme. Vlijeme na připravenou drobenku a vložíme do mrazničky.

Uděláme karamelovou vrstvu - tyčovým mixérem rozmixujeme silken tofu, cukr, sůl, karamelový pudinkový prášek a pár lžic sójové smetany Provamel. Navrstvíme na čokoládovou vrstvu a vložíme do trouby na 170 stupnů na cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout. 

Polovychladlý dort potřeme ušlehanou kokosovou šlehačkou - vyšleháme 4 lžíce tuhého obsahu vychlazeného kokosového mléka. Můžeme jemně osladit. 

Celý dezert dobře vychladíme. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte