úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Triple chocolate- dezert bez lepku, mléka a vajec

Triple chocolate- dezert bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Korpus (forma 19 x 19):
100 ml studené vody
90 g rýžové mouky
75 g třtinového cukru
50 g jemně strouhaného jablka
25 g hořké čokolády
20 g Alsanu
15 g kakaa s vysokým obsahem kakaového másla
2 lžíce kokosové mouky
1velká lžíce kokosového tuku
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička vinného octa
1/2 lžičky sody
špetka soli

Čokopěna 1:
160 g tuhé části kokosového mléka z plechovky (plechovku pořádně vychladit)
105 g mléčné čokolády bez mléka (z rýžového nebo sojového mléka)
60 g rostlinného mléka
1 a 1/2 lžíce studené vody
1/2 lžičky kokosové mouky
3 g práškové želatiny

Čokopěna 2:
110 g tuhé části kokosového mléka z plechovky (plechovku předem vychladit)
100 g bílé čokolády bez mléka
1 a 1/2 lžíce studené vody
1/2 lžičky kokosové mouky
3 g práškové želatiny

Poleva:
120 g hořké čokolády
1 velká lžíce kokosového tuku
1 velká lžíce tuhé části kokosového mléka z plechovky
1 lžíce agávového sirupu
Postup přípravy:

Korpus: Formu na korpus vymažeme hojně sádlem (nešetříme) a lehce poprášíme rýžovou moukou. Nad vodní lázní roztavíme čokoládu, rostlinný tuk, velkou lžíci kokosového oleje a rozpustíme. Dohromady by to mělo být cca 60 - 70 ml tekutiny. Necháme trochu vychladnout a pak vymícháme s cukrem do pěny. Přidáme ocet, kakao, vanilkový extrakt a pak všechny ostatní sypké suroviny. Dále jemně strouhané jablíčko a nakonec cca 100 ml studené vody. Kdyby těsto bylo příliš hutné, přidáme ještě lžíci vody. Kdyby bylo moc řídké, přidáme ještě malou lžičku kokosové mouky. Těsto, které je celkově spíše řidší, vlijeme do nachystané formy a pečeme při 175 stupních cca 15 - 20 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.

Pěna 1: Do střední mísy nalámáme čokoládu. Želatinu vsypeme do mističky se studenou vodou a necháme cca 5 minut bobtnat. Ohřejeme mléko (pozor, je nutné ho odvážit - v receptu jsou gramy, nikoli mililitry) takřka k bodu varu, ale nevaříme. Do velmi teplého mléka vložíme celý obsah nabobtnalé želatiny. Želatinu pečlive rozpustíme a touto směsí zalijeme čokoládu, kterou mícháním rozpustíme. Vznikne krásně hladká hmota. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím vyšleháme tuhou část kokosového mléka spolu s kokosovou moukou na nadýchanou šlehačku. Po částech přidáváme a ručně zapracováváme do čokoládové směsi. Čokopěnu navrstvíme na vychladlý korpus a vložíme do lednice. Mezitím stejným způsobem uděláme bílou pěnu (jen  pozor na množství kokosového mléka, je ho méně, než u první čokopěny). Bílou pěnu navrstvíme na první vrstvu a opět vložíme do lednice.

Poleva: Nad vodní lázní rozpustíme všechny suroviny a necháme malinko vychladnout. Vlažnou polevu nalijeme na chladnoucí se dezert. Kdyby se vám poleva při rozpouštění zdála příliš hustá, přidejte ještě trochou kokosového tuku. Celé necháme vychladit alespoň 4 hodiny.

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte