úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zapékané brambory s kys. zelím a Hraškou

Zapékané brambory s kys. zelím a Hraškou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Hlavní jídla
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 4 - 5 velkých brambor
1 cibule
40 dkg Hrašky (na 2 - 3porce)
30 dkg kysaného zelí
20 dkg anglické slaniny
240 ml vody
sádlo
sůl
pepř
kmín
Postup přípravy:

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme zcezené kysané zelí a opraženou, na kostky krájenou slaninu.

Cibulku osmahneme na sádle do zlatova.

Smícháme vodu s Hraškou a na mírném ohni vaříme dvacet minut na bešamelovou omáčku.

Cibulku vmícháme do bešamelu a přidáme k bramborám.

Vše promícháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, navrstvíme do zapékací misky, nebo pekáče a na 180st. zapékáme cca 45 minut (můžeme občas promíchat).

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte