úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zrníčkové bagetky z amarantové směsi BEAUTY a Schaer dunkel Brot - bez lepku, mléka i vajec

Zrníčkové bagetky z amarantové směsi BEAUTY a Schaer dunkel Brot - bez lepku, mléka i vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 300 ml teplé vody
200 g směsi na chléb s amarantem BEAUTY + 50 g na podsypání válu
150 g směsi Schaer dunkel Brot
směs semínek do těsta a na obalení (do těsta 1 polévková lžíce + zbytek na obalení)
1 balíček sušeného droždí Dr. Oetker
1 polévková lžíce olivového nebo řepkového oleje
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička třtinového cukru
1 kávová lžička citronové šťávy nebo jablečného octa

mísa s víkem na kynutí
plech s pečícím papírem
Postup přípravy:

Mouky smícháme se solí, cukrem a částí semínek. Přidáme sušené droždí a znovu promísíme. Teplou vodu si odměříme a přidáme lžičku octa či šťávy z citrónu. Rukou vymícháme polotuhé těsto. Mísu s těstem přikryjeme a dáme do tepla na 1 hodinu kynout.

Troubu předehřejeme na 200 °C, přidáme hrnec s vodou, aby se vytvořila pára. K těstu v míse přidáme 1 polévkovou lžíci oleje a promícháme, až se tuk s těstem spojí. Na podsypaný vál si vyklopíme těst,o rozválíme do kruhu a rozdělíme nožem do kříže na 4 čtvrtiny - vzniknou 4 trojúhelníky. U každého trojúhelníku těsta zahrneme růžky delší strany dovnitř a srolujeme směrem ke špičce do tvaru bagetky či rohlíku.

Bagetky potřeme vodou a na vále obalíme ve směsi zrníček. Přendáme na plech a necháme cca 15 minut pod utěrkou nebo potravinářskou fólií odpočinout. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut. Po upečení necháme pečivo vychladnout na mřížce.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...