úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zrníčkové bagetky z amarantové směsi BEAUTY a Schaer dunkel Brot - bez lepku, mléka i vajec

Zrníčkové bagetky z amarantové směsi BEAUTY a Schaer dunkel Brot - bez lepku, mléka i vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 300 ml teplé vody
200 g směsi na chléb s amarantem BEAUTY + 50 g na podsypání válu
150 g směsi Schaer dunkel Brot
směs semínek do těsta a na obalení (do těsta 1 polévková lžíce + zbytek na obalení)
1 balíček sušeného droždí Dr. Oetker
1 polévková lžíce olivového nebo řepkového oleje
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička třtinového cukru
1 kávová lžička citronové šťávy nebo jablečného octa

mísa s víkem na kynutí
plech s pečícím papírem
Postup přípravy:

Mouky smícháme se solí, cukrem a částí semínek. Přidáme sušené droždí a znovu promísíme. Teplou vodu si odměříme a přidáme lžičku octa či šťávy z citrónu. Rukou vymícháme polotuhé těsto. Mísu s těstem přikryjeme a dáme do tepla na 1 hodinu kynout.

Troubu předehřejeme na 200 °C, přidáme hrnec s vodou, aby se vytvořila pára. K těstu v míse přidáme 1 polévkovou lžíci oleje a promícháme, až se tuk s těstem spojí. Na podsypaný vál si vyklopíme těst,o rozválíme do kruhu a rozdělíme nožem do kříže na 4 čtvrtiny - vzniknou 4 trojúhelníky. U každého trojúhelníku těsta zahrneme růžky delší strany dovnitř a srolujeme směrem ke špičce do tvaru bagetky či rohlíku.

Bagetky potřeme vodou a na vále obalíme ve směsi zrníček. Přendáme na plech a necháme cca 15 minut pod utěrkou nebo potravinářskou fólií odpočinout. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut. Po upečení necháme pečivo vychladnout na mřížce.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte