Infolinka 541 212 450

Velikonoční nádivka - bezmléčná dieta

INGREDIENCE

kuřecí maso rohlíky (veka) vejce rostlinné mléko rostlinný tuk strouhanka česnek sůl pepř kmín majoránka petrželka, pažitka (lze i použít mladé výhonky kopřiv)



POSTUP

Naporcované kuřecí maso vložíme do zapékací mísy, z obou stran osolíme, okmínujeme, přidáme trochu rostlinného másla, lehce podlijeme vodou a dáme péci do trouby.

Nádivku si připravíme následovně. Do větší mísy si nakrájíme, příp. rukou "natrháme", rohlíky či veku. Přidáme vejce, mléko, osolíme, malinko opepříme, dáme kmín, majoránku, zelené bylinky a můžeme-li, tak větší množství prolisovaného česneku. Vše řádně promícháme, ochutnáme, dochutíme a dle hustoty můžeme ještě zahustit strouhankou, příp. doředit mlékem.

Takto připravenou nádivku nandáme do zapékací mísy na částečně změklé maso a opět vložíme do trouby, kde pečeme do zezlátnutí.

Nádivku lze samozřejmě připravit i samotnou, bez masa, ale my preferujeme tuto variantu.

Podáváme s kyselou okurkou, kompotem.

Dobrou chuť;-).

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie