200 g špaldy 100 g květáku 100 g mrkve 100 g slunečnicových semínek 50 g cibule 3 lžíce sójové omáčky Shoyu 2 stroužky česneku 1 lžička mleté papriky provensálské bylinky olej
200 g špaldy 100 g květáku 100 g mrkve 100 g slunečnicových semínek 50 g cibule 3 lžíce sójové omáčky Shoyu 2 stroužky česneku 1 lžička mleté papriky provensálské bylinky olej
Špaldu opláchněte, vložte do mírně osolené vody a vařte pod pokličkou bez míchání 40 - 50 minut. Špaldu také můžete předem namočit přes noc, doba varu se pak mírně zkrátí.
Na oleji osmahněte cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek a mletou papriku, které také ještě krátce osmahněte.
Přidejte na drobno nakrájenou zeleninu, bylinky, Shoyu, podlijte vodou a krátce poduste. Přidejte špaldu a promíchejte.
Podávejte sypané slunečnicovým semínkem, které jste předtím smíchali s trochou oleje a opekli na pánvičce do zlatova.