Infolinka 541 212 450

Zeleninové špaldoto s opraženou slunečnicí

INGREDIENCE

200 g špaldy 100 g květáku 100 g mrkve 100 g slunečnicových semínek 50 g cibule 3 lžíce sójové omáčky Shoyu 2 stroužky česneku 1 lžička mleté papriky provensálské bylinky olej



POSTUP

Špaldu opláchněte, vložte do mírně osolené vody a vařte pod pokličkou bez míchání 40 - 50 minut. Špaldu také můžete předem namočit přes noc, doba varu se pak mírně zkrátí.
Na oleji osmahněte cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek a mletou papriku, které také ještě krátce osmahněte.
Přidejte na drobno nakrájenou zeleninu, bylinky, Shoyu, podlijte vodou a krátce poduste. Přidejte špaldu a promíchejte.
Podávejte sypané slunečnicovým semínkem, které jste předtím smíchali s trochou oleje a opekli na pánvičce do zlatova.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie