Infolinka 541 212 450

Zelný závin

INGREDIENCE

listové těsto kysané zelí cibule olej sůl cukr ocet



POSTUP

Kysané zelí dáme vařit.

Mezitím si osmažíme na oleji dozlatova cibulku, kterou posléze vmícháme do uvařeného a zcezeného zelí. Ochutíme cukrem, octem, solí a necháme zcela vychladnout.

Vyválíme si listové těsto na obdélníky (z jednoho o hmotnosti 400 - 500 g připravím 2 větší, příp. 3 menší záviny), na které poklademe připravené zelí a zabalíme.

Záviny potřeme vajíčkem, na povrchu naznačíme řezy a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 180 - 200 °C. Pečeme do zezlátnutí.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie