4 vejce 150 g Jizerky 150 ml zakysané smetany nebo smetany na vaření 150 ml oleje 100 g moučkového cukru 100 g rýžové polohrubé mouky 1 lžíce kakaa 2 lžičky citronové štávy 1 prášek do pečiva
4 vejce 150 g Jizerky 150 ml zakysané smetany nebo smetany na vaření 150 ml oleje 100 g moučkového cukru 100 g rýžové polohrubé mouky 1 lžíce kakaa 2 lžičky citronové štávy 1 prášek do pečiva
Vejce rozklepneme. Z bílku vyšleháme sníh. Žloutky s moučkovým cukrem do pěny.
Poté přidáme olej, citrónovou štávu a smetanu. Dále mouku a prášek do pečiva. Nakonec sníh z bílků.
Pečeme na 160 stupnů 50 min.
Autorka: Lucie Obrdlíková