1,5 hrnku mouky Jizerka zlatá 1 smetana na šlehání 1 hrnek cukru (lze i méně) 4 vajíčka 1/2 hrnku mouky Schar mix it 1/2 hrnku oleje 1 prášek do pečiva vanilkový cukr (vše bezlepkové)
1,5 hrnku mouky Jizerka zlatá 1 smetana na šlehání 1 hrnek cukru (lze i méně) 4 vajíčka 1/2 hrnku mouky Schar mix it 1/2 hrnku oleje 1 prášek do pečiva vanilkový cukr (vše bezlepkové)
V míse utřeme žloutky s cukrem a olejem. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu a nakonec sníh ze 4 bílků. Vlijeme část těsta do formy vymazané Herou (sádlem) a vysypanou kokosem.
Druhou část obarvíme holandským kakaem a vlijeme do formy. Pečeme na 150 - 160 stupňů, bez horkovzduchu .Čím vyšší forma, tím pomaleji pečeme.
Bábovka je opravdu výborná. Že je bezlepková, ani není poznat :-).