Infolinka 541 212 450

Bezlepková bábovka

INGREDIENCE

1,5 hrnku mouky Jizerka zlatá 1 smetana na šlehání 1 hrnek cukru (lze i méně) 4 vajíčka 1/2 hrnku mouky Schar mix it 1/2 hrnku oleje 1 prášek do pečiva vanilkový cukr (vše bezlepkové)



POSTUP

V míse utřeme žloutky s cukrem a olejem. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu a nakonec sníh ze 4 bílků. Vlijeme část těsta do formy vymazané Herou (sádlem) a vysypanou kokosem.

Druhou část obarvíme holandským kakaem a vlijeme do formy. Pečeme na 150 - 160 stupňů, bez horkovzduchu .Čím vyšší forma, tím pomaleji pečeme.

Bábovka je opravdu výborná. Že je bezlepková, ani není poznat :-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie