Infolinka 541 212 450

Bezlepková bábovka z tvarohu

INGREDIENCE

300 g bezlepkové mouky Jizerky 250 g másla 250 g pískového cukru 5 vajec 1 měkký tvaroh 1 vanilkový cukr 1 bezlepkový prášek do pečiva citrónová kůra dle chuti tuk na vymazání formy kokosová moučka na vysypání formy



POSTUP

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

Do mísy vložíme měkký tvaroh, cukr, změkklé máslo, žloutky, vanilkový cukr a ušleháme do pěny. Pak přidáme citrónovou kůru, bezlepkovou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, a ušlehaný sníh z bílků.

Hotové těsto přendáme do vymazané a kokosem vysypané formy. Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme asi 50 minut. Zda-li je bábovka hotová, vyzkoušíme píchnutím špejle do bábovky. Špejle nesmí lepit.

Hotovou bábovku vyklopíme a necháme pod formou vychladnout a nebo ji hned zabalíme do alobalu a necháme vychladnout v alobalu. Kdybychom bábovku nechaly vychladnout nepřikrytou tak by klesla!!!

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 27 lidí)

Kategorie