400 g Jizerky 200 ml mléka 50 g pohankové mouky 50 g rozpuštěného másla 1 vejce (ale nemusí být) 3 lžíce oleje 1 lžíce psylia 2 lžičky soli 1 lžička cukru 20 g kvasnic
400 g Jizerky 200 ml mléka 50 g pohankové mouky 50 g rozpuštěného másla 1 vejce (ale nemusí být) 3 lžíce oleje 1 lžíce psylia 2 lžičky soli 1 lžička cukru 20 g kvasnic
Nejprve si připravíme kvásek, pak přidáme všechny ostatní ingredience a zpracujeme těsto (je trochu hustší), které necháme cca půl až 3/4 hodinky kynout.
Z vykynutého těsta i potom uděláme 2 menší bagetky (příp. jednu velkou), přikrijeme fólií a ještě půl hodinky necháme kynout.
Pečeme při 200 st.
Autorka: Helena Hloušová