Infolinka 541 212 450

Bezlepková jogurtová bublanina

INGREDIENCE

450 g bílého bezlepkového jogurtu (použila jsem Hollandia) 200 g bezlepkové mouky (120 g Schar nebo Jizerky či jiné bezlepkové mouky a 80 g polohrubé kukuřičné - je to chutnější a těsto má krásně žlutou barvu) 160 g moučkového cukru 4 vejce 50 g másla 1 balíček vanilkového cukru 1 balíček bezlepkového prášku do pečiva nebo 2,5 kávové lžičky vinného kamene 400 g zralejších meruněk, vypeckovaných, nakrájených na ¼, nebo jiné letní ovoce + polohrubá kukuřičná mouka (kokosová moučka nebo mleté ořechy) na obalení tuk a polohrubá kukuřičná mouka nebo strouhanka na vysypání plechu



POSTUP

1. Troubu předehřejeme na 160 - 170 stupňů. Rozklepneme vejce a z bílků a trochy soli ušleháme pevný sníh.

2. Máslo necháme rozehřát v mikrovlnné troubě, nebo hrnečku a po zchladnutí dáme do mísy. Přidáme oba cukry a mixujeme. Postupně přidáme žloutky - mixujeme do pěny. Po částech přidáme jogurt (dávala jsem po lžíci) a obě mouky (po lžíci) a mixujeme. Na konec přidáme a zamixujeme prášek do pečiva.

3. Po částech opatrně do těsta vmícháme sníh (už jen vařečkou nebo stěrkou).

4. Těsto vlijeme na hlubší, vymazaný a vysypaný plech. Povrch uhladíme a posypeme meruňkami nakrájenými na čtvrtky a obalenými (viz níže). Můžeme dát polovinu těsta a posypat polovinou ovoce, dát druhou vrstvu těsta a povrch posypat zbytkem ovoce.

5. Pečeme cca 40 - 45 minut (kontrola špejlí nutná, až se těsto přestane lepit na špejli – hlavně kolem ovoce).

6. Bublaninu necháme v pekáči vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Tip: Ovoce  se v mouce pouze prohází, aby se na povrchu obalilo a nerozmáčelo těsto, nespadlo na dno bublaniny a nepřipalovalo se. K meruňkám se dobře hodí právě kokosová moučka, pokud s ní vysypete plech na pečení a obalíte meruňky, chutě se krásně spojí.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.2x
(Hodnotilo 58 lidí)

Kategorie