Infolinka 541 212 450

Bezlepková piškotová Šarlota s pudingem a šlehačkou

INGREDIENCE

Těsto: 5 vajec 5 polévkových lžic krupicového cukru 5 polévkových lžic mouky Schär mix C 1 kávová lžička bezlepkového prášku do pečiva Krém: 500 ml mléka 1 smetana na šlehání 2 vanilkové pudingové prášky 1 ztužovač šlehačky 1 vanilkový cukr 3 lžíce cukru 2 lžíce Rumu marmeláda (jahodová, malinová)



POSTUP

Nejprve si uvaříme pudink - z mléka, vanilkových pudinkových prášků a cukru. Do horkého pudinku vmixujemet rum. Necháme vychladnout. Pak opět promixujeme.

Až těsně před plněním ušleháme smetanu se ztužovačem a do smetany lehce vmícháme připravený pudink.  

Postup na roládu: Nejdříve si ušleháme tuhý sníh, do něj pak postupně zašleháváme žloutek po žloutku, cukr po troškách a nakonec mouku po troškách. Do mouky lze dát i 1 kávovou lžičku prášku do pečiva. Těsto nalijeme na pečící papír a pečeme cca 10 – 15 minut (dle trouby) při 180 °C. Mezitim si připravíme marmeládu do misky - lze přidat 1 až 2 lžíce rumu a promícháme. Ihned po upečení roládu vyklopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně sundáme pečící papír. Natřeme marmeládu na upečený plát a zavineme pomocí utěrky do rolády. Necháme vychladnout. Misku vyložíme folií. Roládu nakrájíme na tenčí plátky. Vyložíme roládou dno a stěny misky. Opatrně vlijeme připravený krém a vršek (dno moučníku) vyložíme zbylými plátky rolády. Dáme do lednice minimálně na 1 hodinu vychladit a proležet. Před podáváním vyklopíme a odejmeme folii.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.2x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie