450 g jablek bez jádřinců 375 g bílého jogurtu 300 g pohankové krupice 230 g třtinového cukru 150 ml slunečnicového oleje 3 vejce 3 lžíce sezamových semínek 1 lžíce skořice strouhaný kokos na vysypání formy olej
450 g jablek bez jádřinců 375 g bílého jogurtu 300 g pohankové krupice 230 g třtinového cukru 150 ml slunečnicového oleje 3 vejce 3 lžíce sezamových semínek 1 lžíce skořice strouhaný kokos na vysypání formy olej
Jablka nastrouháme nahrubo. Přidáme cukr, semínka, krupici a skořici. Žloutky ušleháme s olejem, jogurtem a vmícháme k jablečné směsi. Zlehka vyšleháme bílky a vmícháme do těsta.
Směs nalijeme do olejem vymazané a kokosem vysypané formy na bábovku. Pečeme při 170 °C asi 45 minut.
Bábovku vyklopíme ještě horkou na tác, necháme zcela vychladnout a podáváme.
Autorka: Kasandra008