Infolinka 541 212 450

Bezlepkové čokodortíky

INGREDIENCE

Těsto (14 papírových košíčků,bez laktózy): 150 ml rostlinného mléka (sójové, rýžové, apod.) 120 g hořké čokolády bez laktózy 2 celé vejce 3 polévkové lžíce třtinového cukru 3 polévkové lžíce bezlepkové mouky (Jizerka, Doves Farm červená, Schar - Patisserie) 3 polévkové lžíce polohrubé kukuřičné mouky 1 polévková lžíce bramborového škrobu 1 rovná polévková lžíce vinného kamene plech na muffiny nebo silikonové košíčky na muffiny + plech Krém: 250 g mascarpone 200 g jahodového džemu bez zrníček 100 ml smetany ke šlehání 33%



POSTUP

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s mlékem. Přidáme cukr a mícháme, až se suroviny spojí v hladký krém. Krém odstavíme a občas při chladnutí zamícháme. Troubu zahřejeme na 180 °C.

Do vychladlého krému zamícháme dvě celá vejce a postupně přidáváme po jednotlivých lžících mouky a škrob. Po každé lžíci promícháme. Jako poslední vmícháme vinný kámen.

Naběračkou plníme formičky na muffiny, aby bylo ve všech přibližně stejně. Přemístíme je na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Zapíchnutá špejle do středu dortíku musí být po vytažení čistá.

Dortíky necháme úplně vychladnout na mřížce. Vychladlé zdobíme krémem.

Krém: Ušleháme smetanu do tuha. Přišleháme mascarpone a jahodový džem, případně dosladíme moučkovým cukrem. Naplníme zdobící sáček a zdobíme vršky dortíků. Dozdobíme podle chuti, možností a fantazie.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie