Infolinka 541 212 450

Bezlepkové linecké košíčky s vanilkovým krémem bez laktózy a s ovocem

INGREDIENCE

Těsto: 200 g Jizerky 125 g bezlaktózového másla(Globus nebo Interspar) 75 g moučkového cukru 50 g hladké rýžové mouky 1 vejce citrónová kůra z 1 citrónu a trošku sušené pomerančové kůry (Vitana) Krém: 350 ml plnotučného mléka (používám minusL 3,8%, konzistence krému je pak sametovější a lahodnější) 90 g bezlaktózového másla vanilkový puding cukr moučka dle chuti vanilkový cukr kapka vanilkového extraktu (nemusí být)



POSTUP

Ze všech výše uvedených surovin na těsto vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout. Pak rozválíme a vkládáme do formiček na košíčky. Já nemám, tak jsem použila plech na minimufinky.

Pečeme při 170 stupnich asi 8 - 10 minut

Krém připravíme násedovně. Uvaříme si puding a necháme vychladnout. Máslo s cukrem a ostatními přísadami vyšleháme do pěny a pak postupně zašleháváme vychladlý puding.

Ovoce použijeme dle naší chuti a možností.

Autorka: Lucie Havlíková

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie