500 g zelené Jizerky 200 g krupicového cukru 170 g tekutého medu 2 vejce + 1 vejce na potření 80 g rozpuštěného másla 1,5 lžičky perníkového koření 1/2 prášku do pečiva Na zdobení: 1 bílek a moučkový cukr
500 g zelené Jizerky 200 g krupicového cukru 170 g tekutého medu 2 vejce + 1 vejce na potření 80 g rozpuštěného másla 1,5 lžičky perníkového koření 1/2 prášku do pečiva Na zdobení: 1 bílek a moučkový cukr
Smícháme všechny tekuté přísady a potom vmícháme sypké. Těsto necháme přes noc odležet v lednici.
Těsto vyválíme, vykrájíme vykrajovátkem a pečeme na pečícím papíru na 170 stupňů na program horní a dolní pečení (ne horkovzduch), dokud jemně nezezlátnou. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Zdobíme dle fantazie polevou z 1 bílku s moučkovým cukrem (musí být hodně hustá, aby neztekla).