Infolinka 541 212 450

Bezlepkové ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

INGREDIENCE

500 ml mléka 350 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar-Mehl) 70 – 80 g másla 1 celé vejce Špetka soli



POSTUP

Blíží se sezóna jahod a drobného ovoce, tak zkuste tyto knedlíky, jsou výborné. Děvčata z bezlepkového vaření, kde jsem je před rokem ukazovala, prý už jiné nevaří.

Mléko svaříme se špetkou soli a máslem v hlubší pánvi (nejlépe teflonové, aby se těsto nepřipalovalo).

Najednou přidáme celé množství mouky a mícháme, až vznikne hustý těstový knedlík, který se nechytá vařečky.

Do vlažného (ne horkého) těsta zpracujeme rukou jedno vejce. Vznikne lepivé těsto, kterým      obalujeme vlhkýma rukama omyté ovoce.

Knedlíky obalíme v bezlepkové mouce a vaříme v osolené vodě. Délka vaření závisí na druhu ovoce. Jahodové cca 5 minut, švestkové a meruňkové 7 - 8 minut.

Knedlíky můžeme podávat se strouhaným tvarohem, cukrem, přelité máslem nebo s opraženou strouhankou. Můžeme je zamrazit o následně ohřát.

Tip: Pokud je budete ohřívat, tak nejlépe v hrnci na páře.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 16 lidí)

Kategorie