Infolinka 541 212 450

Bezlepkové ovocné řezy.

INGREDIENCE

Těsto: 6 vajec 200 g pískového cukru 130 g solamylu 1/2 balíčku bezlepkového prášku do pečiva Krém: 2 kelímky zakysané smetany 2 lžíce moučkového cukru 1 šlehačka v prášku 1 vanilkový cukr 1 ztužovač šlehačky Poleva: 1 l vody 120 g krupicového cukru 2 vanilkové pudinky 1 Tang (nebo 1 l džusu) Náplň: 1 ovocný kompot dle chuti (nebo čerstvé ovoce)



POSTUP

Vejce a cukr ušleháme do pěny. Potom šleháme v horké lázni do zhoustnutí. Po vychladnutí přimícháme solamyl, v kterém jsme rozmíchali prášek do pečiva.

Těsto vylijeme na vymazaný a kokosem vysypaný vyšší plech. Dáme péci do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 25 - 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Do šlehačky v prášku přimícháme ztužovač šlehačky a ušleháme podle návodu na šlehačce. Přidáme zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr. Na vychladlý korpus namažeme krém. Na to poklademe ovoce.

Polijeme rosolem, který připravíme tak, že ve vodě rozmícháme tang, cukr a vanilkový pudink. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme ještě asi 2 minuty. Ještě horký nalijeme na ovoce a necháme do druhého dne ztuhnout. Druhý den nakrájíme a při podávání zdobíme šlehačkou.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 22 lidí)

Kategorie