Infolinka 541 212 450

Bezlepkové podkovičky pro štěstí

INGREDIENCE

240 g bezlepkové mouky Schär mix C 160 g másla 80 g moučkového cukru 1 vejce Krém: 120 g másla 120 g moučkového cukru 50 g vlašských ořechů bílá a hnědá čokoládová poleva kytičky na ozdobu



POSTUP

Z bezlepkové mouky, moučkového cukru, másla a vajíčka vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v ledničce 2 hodiny odpočinout.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něho podkovičky, které pokládáme na plech vyloženým pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 13 minut. Podkovičky necháme vychladnout na plechu a pak opatrně sundáme.

Než podkovičky vychladnou, uděláme si krém. Utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a nakonec přidáme mleté ořechy. Hotovým krémem slepujeme podkovičky. Povrch podkoviček polijeme nejdříve bílo čokoládovou polevou a po zaschnutí oba konce podkoviček namočíme do hnědé čokoládové polevy. Nakonec ozdobíme kytičkou z marcipánu.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 20 lidí)

Kategorie