Infolinka 541 212 450

Bezlepkové tiramisu s domácími piškoty

INGREDIENCE

Piškoty: 10 žloutků 10 bílků 330 g bezlepková mouky - Schär Mix Pattisserie 250 g cukru krystal Krém: 500 g mascarpone 5 vajec 5 lžic cukru krystal Roztok na namáčení piškotů: šálek silného esspresa 1 dcl amareta kakao na posypání



POSTUP

Základem jsou dobré domácí piškoty a kvalitní mascarpone - to dnes seženete v každém obchodu.

Piškoty je nejlépe upéct vlastní a to následovně. Žloutky ušlehejte s cukrem, z bílků ušlehejte sníh, smíchejte s moukou. Nastříkejte cukrářským sáčkem na pečící papír. Pečte cca 10 minut na 180 °C. Po upečení můžete posypat cukrem.

Krém na tiramisu si připravte tak, že žloutky ušlehejte s cukrem, bílky do sněhu. Žloutky smíchejte s mascarpone, poté lehce zapracujte bílkový sníh.

Kávu a amaretto smíchejte, do roztoku namáčejte piškoty. Do pohárků vršte piškoty, krém, piškoty, krém a na závěr posypte kakaem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 15 lidí)

Kategorie