200 g mouky Jizerka 4 vejce 100 ml smetany ke šlehání 50 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva špetka soli tuk a rýžová mouka na vymazání a vysypání formy
200 g mouky Jizerka 4 vejce 100 ml smetany ke šlehání 50 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva špetka soli tuk a rýžová mouka na vymazání a vysypání formy
V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme bezlepkovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilinovým cukrem. Pak přimícháme smetanu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 - 50 minut. Hotového beránka po prochladnutí opatrně vyklopíme z formy, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.