Infolinka 541 212 450

Bezlepkový beránek

INGREDIENCE

200 g mouky Jizerka 4 vejce 100 ml smetany ke šlehání 50 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva špetka soli tuk a rýžová mouka na vymazání a vysypání formy



POSTUP

V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme bezlepkovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilinovým cukrem. Pak přimícháme smetanu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 - 50 minut. Hotového beránka po prochladnutí opatrně vyklopíme z formy, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.2x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie