Infolinka 541 212 450

Bezlepkový chléb podle Jamie Olivera

INGREDIENCE

450 g bezlepkové mouky Schar Universal 325 ml polotučného mléka 2 velká vejce 3 polévkové lžíce olivového oleje 2 polévkové lžíce třtinového cukru 1 lžička bílého vinného octa 1/2 lžičky soli 7 g sušeného droždí



POSTUP

Troubu předehřejte na 200 ºC. Ohřejte mléko tak, aby bylo vlažné. Přelijte do mísy (nebo formy do domácí pekárny), přidejte vajíčka, ocet a zamíchejte.

V jiné míse smíchejte bezlepkovou mouku, sůl, cukr a droždí. Suché ingredience vmíchejte do směsi mléka, vajec a octa a dobře promíchejte.

Nechte v pekárně nebo na teplém místě, přikryté čistou utěrkou, vykynout. Trvá to cca hodinu nebo až těsto zdvojnásobí svůj objem. Pak přendejte do formy na chléb, vymazané a vysypané bezlepkovou moukou, a pečte v troubě cca 45 minut. Nebo v pekárně na bezlepkový program.

Výborný k dušenému masu se zeleninou, k polévkám nebo jen tak s máslem a poctivou marmeládou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 15 min

Hodnocení

3.9x
(Hodnotilo 16 lidí)

Kategorie