Infolinka 541 212 450

Bezlepkový domácí "Kinder mléčný řez" - bez lepku

INGREDIENCE

Těsto: 8 malých vajec 10 lžic Mehl Farine 8 lžic krupicového cukru 2 lžíce oleje 2 lžíce teplé vody 2 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva 1/2 prášku do perníku Náplň: 2 tvarohy 1 smetana ke šlehání 1/2 másla 4 lžíce medu 1 vanilkový cukr moučkový cukr dle chuti mléko dle potřeby



POSTUP

Těsto: Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Zašleháme olej. Poté za stálého šlehání přidáváme postupně zbylé suroviny - mouku s prášky do pečiva, kakao a vodu. Zdá-li se nám těsto příliš husté, můžeme vody přidat více, ale nezapomeňme, že těsto zeřídne po finálním přidání bílkového sněhu, který už jen lehce ručně vmícháme.

Tato připravené těsto si nalijeme v tenoučké vrstvě (mně se to zrovna moc nepovedlo ;-) na dva vymazané a vysypané plechy. Pečeme v předem vyhřáté troubě při zhruba 180 °C asi 6 - 8 miinut. Doporučuji obligátní "zkoušku špejlí" :-).

Náplň: Ze všech ingrediencí si vyšleháme krém.

Dohotovení: Na jeden vychladlý korpus naneseme, nejlépe stěrkou, vyšší vrstvu tvarohovo -smetanového krému. Druhým korpusem náplň přiklopíme a přimáčkneme. Z boků odstraníme přebytečný krém a dáme vychladit do ledničky. Ideální je přes noc. Vrchní vrstvu těsta lze ještě přelít čokoládovou polevou.

Dobrou chuť ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie