Infolinka 541 212 450

Bezlepkový dortík s krémem z Mascarpone

INGREDIENCE

Korpus: 3 celá vejce 5 polévkových lžic cukru krupice 5 polévkových lžic mouky Schär Mix it 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce zakysané smetany 1 lžička prášku do pečiva Krém: 125 g Mascarpone (1/2 kelímku) 125 ml smetany 33% 1 polévková lžíce cukru moučka Kromě toho: nějaká pikantní marmeláda (např. rybízová) 1 ks bezlepkové tyčinky Margot (100 g)



POSTUP

Korpus: Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Během šlehání postupně přidáváme po lžících olej. Poté stěrkou lehce vmícháme lžíci zakysané smetany a mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané kulaté koláčové nebo dortové formě na 180 stupňů asi 20 - 25 minut do růžova a necháme vychladnout na mřížce (každá trouba peče trošku jinak, čas je jen orientační). 

Krém: Příprava krému je velmi jednoduchá. Do mísy dáme Mascarpone, nalijeme smetanu, nasypeme cukr a vše šleháme ručním šlehačem do tuhého krému, což trvá asi jen 5 - 7 minut.

Dohotovení: Vychladlý korpus lehce potřeme marmeládou a poté krémem. Nakonec posypeme na hruho nastrouhanou "Margotkou".

Pokud si upečete dva korpusy a zdvojnásobíte množství krému, dobře vám tento moučník poslouží i jako dort k různým příležitostem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 22 lidí)

Kategorie