Infolinka 541 212 450

Bezlepkový flatbread s tapenádou a mozzarelou

INGREDIENCE

1 a 2/3 šálku bezlepkové mouky (použila jsem mouku od M&S, je vynikající) 1 šálek vody (250 ml) 1 mozzarela 1 vejce 2 polévkové lžíce olivového oleje + na těsto 1 polévková lžíce cukru 1 polévková lžíce sušeného droždí 1 polévková lžíce Psyllia 1 lžička guarové moučky 1 lžička soli tapenáda (pasta z černých oliv) italské koření - oregano, tymián apod.



POSTUP

Cukr, droždí a teplou vodu smícháme v míse a 5 minut necháme aktivovat - do pěny. Vejce a olivový olej smícháme a přidáme k aktivovanému droždí. 

V další misce smícháme mouku, guaranovou moučku, psyllium a sůl a přidáme k tekuté směsi. Promícháme - nejlépe vidličkou. Poprášíme moukou a necháme kynou 20 minut. Testo se zdvojnásobí.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a vymažeme si kulatou formu na koláč, případně dáme pečící papír.

Těsto dámě do fomy a rozprostřeme. Potřeme tapenádou, poklademe na kousky NATRHANOU mozzarelou, posypeme bohatě italským kořením a nahoru olivový olej - nešetříme.

Upečeme do zlatova  

Dobrou chuť!

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 16 lidí)

Kategorie