Infolinka 541 212 450

Bezlepkový Krtkův dort na plech

INGREDIENCE

Těsto: 320 g mouky (zde zelená Jizerka) 200 ml slunečnicového oleje 200 ml mléka 180 g krupicového cukru 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 1 prášek do pečiva 3 lžíce holandského kakaa Náplň: 4-5 banánů Krém: 5 kelímků banánové Matyldy (pokud chcete méně banánovou chuť, tak lze nahradit jedním tvarohem a 2 kelímkama zakysané smetany) 250 ml smetany ke šlehání 250 ml mléka 100 g čokolády na vařeni nebo hořké čokolády 1,5 sáčku vanilkového pudinku 2 sáčky vanilkového cukru 2 lžíce krupicového cukru



POSTUP

Korpus: Žloutky s cukrem a olejem ušleháme doběla. Potom přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do trouby na 180 °C horkovzduch (nebo 200 °C elektrická) na cca 20 minut.

Krém: Z mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru si uvaříme pudink (vznikne hodně hustá, lepivá hmota). Pudink necháme trochu vystydnout a smícháme ho s Matyldou (pokud se udělají hrudky, tak používám ponorný mixér a umixuju hladký krém), přidáme vanilkový cukr, ušlehanou smetanu a najemno nastrouhanou čokoládu.

Dohotovení: Upečený korpus vydlabeme tak, aby zbývalo cca 1cm dno a okraje. Poklademe ho podélně překrojenými banány a pomažeme krémem. Navrch nasypeme rozdrobené těsto, které jsme vydlabali. Necháme ztuhnout v lednici a krájíme na kostky.

Dezert uchováváme v chladu. Nejlepší je druhý den, až trochu "zvlhne" - tedy pokud Vám do té doby nějaký zbyde :-).

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 42 lidí)

Kategorie