500 g bezlepkové směsi Jizerka 250 g měkkého tvarohu (kostka) 200 g cukru, kostka 125 g tuku Hera 1 vejce 1 bezlepkový prášek do pečiva 1 vanilkový cukr mandle rozinky citrónová kůra rum
500 g bezlepkové směsi Jizerka 250 g měkkého tvarohu (kostka) 200 g cukru, kostka 125 g tuku Hera 1 vejce 1 bezlepkový prášek do pečiva 1 vanilkový cukr mandle rozinky citrónová kůra rum
Ze všech ingrediencí uděláme těsto. Vytvoříme mazanec, který rozřízneme do kříže a dáme péct na 180 st. do zlatova. Já jsem ke konci pečení potřela cukrem rozpuštěným v trošce mléka (kdo nemůže, nemusí). Mazanec má pak lepší kůrčičku.
Celé roky jsem tento tvarohový mazanec dělala lepkový a není rozdíl. Řekla bych, že bezlepkový je lehčí a lepší ;-).
Autorka: Helena Hloušová