Infolinka 541 212 450

Bezlepkový mazanec

INGREDIENCE

500 g bezlepkové směsi Jizerka 250 g měkkého tvarohu (kostka) 200 g cukru, kostka 125 g tuku Hera 1 vejce 1 bezlepkový prášek do pečiva 1 vanilkový cukr mandle rozinky citrónová kůra rum



POSTUP

Ze všech ingrediencí uděláme těsto. Vytvoříme mazanec, který rozřízneme do kříže a dáme péct na 180 st. do zlatova. Já jsem ke konci pečení potřela cukrem rozpuštěným v trošce mléka (kdo nemůže, nemusí). Mazanec má pak lepší kůrčičku.

Celé roky jsem tento tvarohový mazanec dělala lepkový a není rozdíl. Řekla bych, že bezlepkový je lehčí a lepší ;-).

Autorka: Helena Hloušová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie