Infolinka 541 212 450

Bezlepkový mazanec s chia semínky a psyliem

INGREDIENCE

Rozpis na jeden menší mazanec: 250 g Schär mix B 150 ml mléka 90 g cukru 80 g rozpuštěného a zchladlého másla 1 vejce + 1 na potření 30 g pohankové mouky 21 g čerstvého droždí 1 vanilkový cukr 1 lžíce psylia 1/2 lžíce namletých chia semínek rozinky (nejlépe namočené v rumu) nasekané oloupané mandle trocha citrónové kůry (nemusí být)



POSTUP

Ve 100 ml mléka namočíme psylium a chia semínka (ideálně co nejdéle, ale stačí i 30 minut). Uděláme kvásek, vypracujeme těsto (ideální musí trochu lepit ) a necháme 60 minut kynout pod potravinovou fólií (nechávám v troubě na minimální teplotu ).

Potom vmícháme mandle a rozinky, vytvarujeme mazanec, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Necháme kynout dalších 20 minut. Pečeme na horkovzduch na 180 stupňů (prvních 10 minut s miskou vody).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 30 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie