Infolinka 541 212 450

Bezlepkový toustový chléb

INGREDIENCE

Na velkou formu: 400 ml mléka 260 g Schär Mix B 180 g červené Doves farm 2 vejce 60 g rozpuštěného másla 60 g pohankové mouky 2 lžíce psyllia 20 g cukru 10 g soli 5 g sušeného droždí



POSTUP

Používám pekárnu, a proto postupuji takto: Nejprve v mléku rozpustím psyllium, poté přidám vejce, máslo, cukr, sůl, mouky a na závěr sušené droždí. 

Zapnu program těsto. Moje pekárna ho má na 1,5 hodiny. Po vykynuti popřeskládám.

Zapnu troubu, těsto dám opět do formy, zabalím do igelitu a ještě ho nechám kynout cca 30 - 45 minut na teplem místě. Dávám teď na topeni.

Pak postříkám vodou a peču na cca 250 °C  bez horkovzduchu se zapařením 10 minut.

Pak stáhnu na 180 - 190 °C, vyndám plech s vodou a peču ještě tak 10 - 15 minut, podle trouby.

Během pečení ještě jednou postříkám vodou, aby byla měkká kůrka.

Chlebík je celkem sladký, nám strašně chutná ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

3 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie