Pro 4 osoby: 500 g uvařených brambor ve slupce - teplých (varný typ B, C) 30 g bezlepkové mouky Schaer Mehl Farine nebo Mix It + mouka na podsypání 30 g bramborového škrobu 20 g jemně strouhaného parmazánu 2 žloutky sůl hrst sušených hřibovitých hub
Pro 4 osoby: 500 g uvařených brambor ve slupce - teplých (varný typ B, C) 30 g bezlepkové mouky Schaer Mehl Farine nebo Mix It + mouka na podsypání 30 g bramborového škrobu 20 g jemně strouhaného parmazánu 2 žloutky sůl hrst sušených hřibovitých hub
1. Houby dáme do hrnečku či misky a zalijeme horkou vodou, aby byly ponořené. Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme na jemné slzy. K bramborám přistrouháme parmazán, přidáme škrob, mouku, sůl a žloutky.
2. Houby slijeme a nasekáme na drobné kousky a přidáme k bramborám a ostatním přísadám do mísy. Všechno rukou promícháme a vytvarujeme bramborové těsto. Dáme si vařit vodu se solí na knedlíky.
3. Těsto přendáme na vál posypaný moukou a rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme hada o průměru cca 3 - 4 cm a nasekáme nožem na špalíčky o délce cca 4 - 5 cm.
4. Špalíčky těsta vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 4 - 5 minut (záleží na velikosti nočků). Po uvaření opatrně vyndaváme děrovanou naběračkou.