Infolinka 541 212 450

Bezlepkové bramborové noky s parmazánem a sušenými houbami

INGREDIENCE

Pro 4 osoby: 500 g uvařených brambor ve slupce - teplých (varný typ B, C) 30 g bezlepkové mouky Schaer Mehl Farine nebo Mix It + mouka na podsypání 30 g bramborového škrobu 20 g jemně strouhaného parmazánu 2 žloutky sůl hrst sušených hřibovitých hub



POSTUP

1. Houby dáme do hrnečku či misky a zalijeme horkou vodou, aby byly ponořené. Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme na jemné slzy. K bramborám přistrouháme parmazán, přidáme škrob, mouku, sůl a žloutky.

2. Houby slijeme a nasekáme na drobné kousky a přidáme k bramborám a ostatním přísadám do mísy. Všechno rukou promícháme a vytvarujeme bramborové těsto. Dáme si vařit vodu se solí na knedlíky.

3. Těsto přendáme na vál posypaný moukou a rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme hada o průměru cca 3 - 4 cm a nasekáme nožem na špalíčky o délce cca 4 - 5 cm.

4. Špalíčky těsta vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 4 - 5 minut (záleží na velikosti nočků). Po uvaření opatrně vyndaváme děrovanou naběračkou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie