Infolinka 541 212 450

Čokoládový bezlepkový dort

INGREDIENCE

Těsto: 240 g cukru 240 g bezlepkové mouky (Schaer C, Doves farm) 6 žloutků sníh ze 6 bílků 6 lžic oleje 6 lžic teplé vody kypřící prášek 2 lžíce kakaa Krém: 500 ml mléka 1 máslo 2 čokoládové pudinky moučkový cukr dle chuti Poleva: čokoláda na vaření Na ozdobení: mořské plody, popř. dle fantazie



POSTUP

Nejprve si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 170 stupňů 45 minut. Musí se odzkoušet špejlí, jestli se těsto nelepí.

Necháme vychladnout a prokrojíme na 3 pláty. 

Z uvařeného vychladlého pudinku a jednoho másla ušleháme krém. Cukr dávám až do krému, ne do pudinku.

Dort plníme krémem, můžeme přidat různé ovoce a nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření. Dozdobíme krémem, popřípadě mořskými plody nebo jinými dekoracemi dle fantazie.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie