Infolinka 541 212 450

Crêpe Suzette - jemné bezlepkové palačinky v pomerančové omáčce

INGREDIENCE

Těsto: 240 - 250 ml mléka 75 g Schär Mehl Farine 2 vejce 1 lžíce rostlinného oleje špetka soli Omáčka: cca 200 ml 100 % pomerančové šťávy - čerstvé, ne z koncetrátu 100 g cukru krupice 100 g másla pomerančová kůra pomerančový likér nebo Grand Marnier



POSTUP

Palačinky: V míse smícháme nejprve mléko s moukou a solí a rozkvedláme. Pak přidáme vejce a nakonec olej. Necháme chvíli odstát a usmažíme na vymaštěné palačinkové pánvi. 

Omáčka: V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a cukr a necháme jemně zkaramelizovat. Zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme do úplného rozpuštění cukru. Přidáme pár kapek pomerančového likéru a do této teplé omáčky naskládáme naše hotové palačinky. Posypeme pomerančovou kůrou a necháme chvilku marinovat. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie