Na rozkvas: 400 ml teplé vody 300 g Schär mix Bread 1 vrchovatá lžíce psyllia rozmíchaná v 250 ml teplé vody 5 - 7 g dobře proleželého kvásku 2. den, resp. po 12 hodinách: Donutky a vázané koláče: 300 g Schär mix B 1/2 rozkvasu - cca 350 ml (350 g) 1/2 nabobtnalého psyllia - cca 125 ml 80 g cukru moučka 50 g rozpuštěného bezlaktózového másla nebo Stelly (bezmléčný tuk) 3 lžíce bezlaktózové nebo rostlinné smetany (kokosová) 125 ml pomerančové limonády (např. Mirinda) 1 žloutek 1 lžička vanilkového extraktu (nebo Tuzemáku a špetka vanilky) špetka soli Na smažení: 1 litr řepkového nebo slunečnicového olej 1/2 kostky tuku Omega (ztužený tuk) mrkev na kolečka (těsto se pak nepřipaluje) Máslové jemné rohlíky, bagety, večky: 1/2 rozkvasu - cca 350 ml (350 g) 150 g Schär mix B 1/2 nabobtnalého psyllia - cca 125 ml 30 g bezlaktózového másla rozpuštěného s 1 lžící bezlaktózové smetany 1 lžička hnědého cukru či agávového sirupu 5 - 7 g soli mák na posypání