Infolinka 541 212 450

Duble chococheesecake bez pečení – bez lepku

INGREDIENCE

Korpus: 200 g bezlepkových sušenek (já míchám esíčka a hořické s jablečnou vlákninou) 100 - 120 g studeného másla (podle mastnosti sušenek) Tmavý krém: 300 g tzn. 2 sýry Philalelphia nebo pomazánkového másla 1 x smetana ke šlehání 200 g rozpuštěné a zchladlé hořké čokolády (česká Carla nebo červená z Lidlu) 1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker rozpuštěné a připravené dle návodu na sáčku pro tvorbu krémů do dortů (2 - 6 plátků podle požadované krémovitosti) 1 kávová lžička vanilkového extraktu Světlý krém: 250 g tvarohu v kostce 250 g sýru Philadelphia nebo pomazánkového másla 200 g rozpuštěné bílé čokolády 1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker rozpuštěné a připravené dle návodu na sáčku pro tvorbu krémů do dortů 2 polévkové lžíce cukru 1 kávová lžička vanilkového extraktu dortová otvíratelná forma papír na vyložení



POSTUP

Dortovou formu - dno i boky vyložíme pečícím papírem (obvod můžeme trochu pomazat máslem, aby papír lépe držel).

Sušenky rozmixujeme a v misce k nim přistrouháme studené máslo. Rukou rychle uhněteme ze sušenek a másla těsto, kterým vyložíme dno formy. Necháme v lednici ztuhnout.

Rozpustíme hořkou čokoládu a necháme chvilku zchladnout. Želatinu (2 - 6 plátků) připravíme podle návodu na obalu pro krémy. Rozpustíme v 5 - 6 lžících studené vody, necháme 10 minut rozpustit, zahřejeme a mícháme vidličkou až do rozpuštění (nesmí vřít). Necháme chvilku vychladnout.

Mezitím si připravíme tmavou vrstvu: vyšleháme šlehačku s vanilkovým extraktem, přidáme čerstvé sýry Philadelphia a zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Vyšleháme v hladký čokoládový krém. Lžíci krému přidáme do zchladlé želatiny, vidličkou promícháme a tuto směs vlijeme do čokoládového krému. Prošleháme a vlijeme na sušenkový korpus zchladlý ve formě. Necháme v ledničce ztuhnout.

Do mezipatra můžeme vsypat borůvky nebo nakrájené plátky jahod.

Světlou čokoládovou vrstvu připravíme stejně jako jsme připravovali tmavou. V pořadí želatina, rozpuštění tentokrát bílé čokolády, ušlehání smetany s extraktem a tady i s dvěma lžícemi moučkového cukru, přišleháme tvaroh a Philadelphii nebo pomazánkové máslo atd.

Světlou čoko-vrstvu nalijeme na ztuhlou tmavou čoko-vrstvu a ovocnou vrstvu. Necháme opět ztuhnout.

Pokud si sušenkový základ připravíte den předem a necháte ho v lednici ztuhnout, tak ten zbytek zvládnete za 30 minut.

Po vyndání z lednice opatrně odstraníme obruby dortové formy a odstraníme z boků dortu pečící papír.

Dozdobíme ovocem a můžeme konzumovat.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

Kategorie