Infolinka 541 212 450

Houskový knedlík - bez lepku

INGREDIENCE

320 g Schar mix it universal 280 ml vlažného mléka (já dala 140 ml vody a 140 ml bezlaktózového mléka) 1 vejce půl staršího bezlepkového rohlíku 1 čajová lžička soli troška cukru 5 g sušeného droždí nebo 13 - 15 g čerstvého



POSTUP

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, cukr, droždí a mléko, osolíme a řádně promícháme. 
Na konci přidáme rohlík nakrájený na menší kostky, který si trošku navlhčíme.

Přikryjeme si těsto čistou útěrkou a necháme vykynout (cca 30 - 45 min). Proces můžeme urychlit, dáme-li mísu např. na sporák se zapnutou troubou :-).

Z vykynutého těsta si vyválíme na vále knedlík a necháme jej odpočinout cca 15 min. Poté vaříme na páře 25 min nebo ve vodě 20 min. Po vytažení jej potřeme sádlem a propícháme vidličkou.

Jako příloha k čemu chcete, dobrou chuť :-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie