Infolinka 541 212 450

Jáhlový koláč s ovocem a ořechy (Jáhelník)

INGREDIENCE

750 ml mléka 2x Riccota (nebo 2x tvaroh) 250 g jáhel 2 banány 3 vejce 1 vanilkový cukr citrónová kůra ovocný kompot (nejlépe broskve nebo mandarinky) ořechy máslo cukr na doslazení špetka soli Poznámka: Jáhly se před vařením musí min. 3x spařit.



POSTUP

Do většího hrnce dáme všechno mléko, citronovou kůru, cukr dle potřeby a spařené jáhly, které uvaříme do husté kaše. Jáhly se musí vařit bez pokličky a za stálého míchání. Uvařené jáhly necháme zchladnout.

V míse vyšleháme Riccoty (nebo tvarohy), banány, 3 žloutky a vanilkový cukr. Pak přidáme zchladlou jáhlovou hmotu a zašleháme. Poté přidáme ovoce, ořechy a tuhý sníh ze 3 bílků. Toto opatrně vmícháme a těsto dáme do klasické kulaté dortové formy (může být i obyč. plech). Povrch poklademe lístečky másla (nemusí být).

Pečeme při 150 až 170°C cca 1 hodinu do té doby, než povrch nezhnědne.

Hotový jáhelník podáváme vychlazený. Můžeme jej polít čokoládou nebo potřít kysanou smetanou a posypat skořicovým cukrem.

Autorka: Kasandra008

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.2x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie