Infolinka 541 212 450

Křehké bezlepkové sušenky - esíčka

INGREDIENCE

250 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící, zelené Jizerky, Schär mix C - lze dát i směs dvou druhů) 125 g třtinového cukru 125 g změklé Hery 2 vejce lžička prášku do pečiva na světlou část - citronová nebo pomerančová kůra na tmavou část - 1 lžička kakaa a 1/2 lžičky skořice



POSTUP

Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Do jedné poloviny zapracujeme kůru, do druhé poloviny kakao a skořici. Přikryjeme fólii a necháme asi hodinu odpočinout v lednici.

Odpočaté těsto vyválíme a vykrajujeme tvary dle libosti. Nebo těsta spojíme tak, aby nám vznikly dvojbarevné tvary :-).

Pečeme asi 8 - 10 minut při 160 stupních.

Pokud nějaké zbydou, uschováme ve vzduchotěsné dóze. Jsou měkké i druhý den (víc opravdu nevím, neboť se mi podařilo do dózy schovat pouze dvě sušenky - ostatní hned mizely rovnou z plechů :D. Foto je z minulého pečení, kdy jsem dělala jen světlé - ty dvojbarevné jsem nestihla ani vyfotit.)

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

3.4x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie