Těsto: 350 ml teplého mléka kravského či rostlinného 200 g bezlepkové mouky Jizerka (zeleno-oranžový obal) + na vyvalování koláčků 200 g bezlepkové mouky Schaer mix Patisseria + 1 polévková lžíce do kvásku 200 ml kvalitní majonézy (alespoň 79 % oleje) bez lepku 100 g moučkového cukru + 2 polévkové lžíce cukru krupice do kvásku 1 vanilkový cukr 1/2 kostičky droždí Fala nebo jiného bezlepkového droždí (cca 21 g) 1 polévková lžíce nastrouhané kůry z bio citronu 1 polévková lžíce rumu 1 kávová lžička guarové moučky Náplň: 500 - 750 g ovoce + krupicový cukr podle chuti a kyselosti ovoce, vzájemně promíchat Drobenka: 80 g namletých ořechů či mandlí nebo kukuřičné strouhanky či polohrubé mouky (příp. namletých bezlepkových piškotů) 80 g cukru krupice 80 g másla či Stelly Potření a dokončení: 1 úplně oddělený žloutek rozmíchaný v 5 polévkových lžících mléka moučkový cukr na pocukrování