Infolinka 541 212 450

Kynutý bezlepkový tvarožník bez laktózy

INGREDIENCE

Těsto na čtvercovou formu cca 35 x 27 cm: 140 g Jizerky 100 ml mléka bez laktózy 60 g Stelly 30 g Schär mix C 20 g cukru moučka 9 g čerstvých kvasnic špetka soli Náplň: 2x bezlaktózový tvaroh Minus L (Globus) 100 g bezlaktózové šlehačky 2 vejce M 40 g cukru moučka 20 g domácího vanilkového cukru kůra a šťáva z 1 Bio citronu 1 vanilkový pudinkový prášek rozinky Na potření: 1 vejce trochu bezlaktózové smetany



POSTUP

Z 50 ml vlažného mléka, 10 g cukru a kvasnic uděláme kvásek, který pak přidáme k moukám smíchaným se solí a zbytkem cukru. Postupně do těsta naléváme zbytek mléka s rozpuštěnou Stellou a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi 40 - 45 minut nakynout. 

Mezitím si připravíme nádivku: tvarohy smícháme s cukry, citronovou šťávou, kůrou a smetanou, přidáme 2 vajíčka a celé balení vanilkového pudinku. Vymícháme na hladký krém a nakonec přidáme rozinky. 

Rozpálíme troubu na 175 stupňů a vymažeme formu trochou Stelly. Vykynuté těsto ještě prohněteme a rozválíme do formy. Potřeme tvarohovou směsí. Celé ještě potřeme rozšlehaným vejcem s trochou smetany. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 - 40 minut. Necháme na mřížce zcela vychladnout. Nakrájíme na 9 kousků a dozdobíme bezlaktózovou šlehačkou, nebo třeba jen pocukrujeme.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie