Infolinka 541 212 450

Lehký tvarožník slazený agávovým sirupem

INGREDIENCE

Těsto: 370 g bílého bezl. jogurtu 3,5% tuku 250 g tvarohu v kostce 250 g žervé či lučiny 7 polévkových lžic agávového sirupu 7 polévkových lžic řepkového oleje 4 polévkové lžíce kukuřičné polohrubé mouky 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu (Gustin) 2 celá vejce 1 sáček bezlepkového prášku do pečiva nebo 4 káv. lžičky vinného kamene Poleva: 180 ml zakysané smetany 1 vejce 1 vanilkový cukr + 1 polévková lžíce třtinového cukru nebo vanilka vyškrábaná z jednoho vanilkového lusku + 2 polévkové lžíce třtinového cukru pečící nádoba 20 x 30 cm vyložená pečícím papírem



POSTUP

Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto je vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením.

Troubu vyhřejte na 200 °C.

Tvaroh s žervé, sirupem, vejci a olejem vymícháme v robotu nebo umixujeme mixérem. Postupně zašleháváme po lžích škrob a mouku. Jako poslední přidáme kypřící prášek. Ten jen krátce a lehce vmícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby péct na 10 minut.

Mezitím si ušleháme ze zakysané smetany, vejce, cukrů (nebo vanilky a cukrů) polevu.

Po 10 minutách pečení tvarožníku, plech vyndáme opatrně z trouby a potřeme polevou. Vložíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme cca 35 minut až povrch zezlátne až zhnědne. Po upečení necháme tvarožník na mřížce vychladnout a krájíme na kostky. Nejlepší je druhý den ž se trochu "rozleží".

Tip: Na polevu můžete také použít agávový sirup. Pokud nechcete použít Agáve, zkuste kukuřičný sirup.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie