Infolinka 541 212 450

Linecké cukroví bezlepkové

INGREDIENCE

250 g Jizerky 125 g Hery (másla) 60 g moučkového cukru 1 vejce kůra z 1 citrónu (příp. troška šťávy)



POSTUP

Všechny ingredience zpracujeme v nelepivé těsto (opět jsem musela přidat trochu více mouky, aby těsto bylo takové konzistence, na jaké jsem zvyklá, když používám klasickou hladkou mouku), necháme uležet v ledničce min. 1  hodinu, klidně i do druhého dne.

Z těsta vyválíme placku, vykrájíme požadované tvary, vložíme na vymaštěný plech a pečeme dle typu trouby při 150 - 160 °C asi 8 - 10 minut.

Po vychladnutí namažeme spodní díl marmeládou a slepujeme. Před podáváním posypávám ještě lehounce moučkovým cukrem.

Dobrou chuť ;-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.2x
(Hodnotilo 113 lidí)

Kategorie