Infolinka 541 212 450

Litý bezlepkový ovocný koláč s drobenkou

INGREDIENCE

200 g zakysané smetany 180 g Schär mix C 100 g krupicového cukru 2 vejce 50 ml oleje 1 vanilkový cukr 1 bezlepkový kypřící prášek do pečiva Ovoce dle chuti - zde na fotu je nastrouhané jablko se skořicovým cukrem a rozinkami, ale lze použít jakékoliv čerstvé nebo kompotované Na drobenku: 4 lžíce cukru 4 lžíce polohrubé rýžové mouky 2 lžíce másla



POSTUP

Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, zakysanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme na 170 stupňů cca 25 minut.

Rozpis je na menší hluboký pekáč o rozměru cca 35 x 25 cm. Díky zakysané smetaně je koláč šťavnatý a vláčný.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

3.1x
(Hodnotilo 34 lidí)

Kategorie