Infolinka 541 212 450

Mrkvový dort - bez lepku

INGREDIENCE

Korpus: 200 g mandlové mouky Adveni 140 g tmavého cukru 100 g sójového jogurtu SOJADE Bílý (nebo kdo může, tak 100 g tučného jogurtu) 2 vejce 3 lžíce kokosového oleje 20 g bio skořicového cukru 20 g domácího vanilkového cukru 2 čajové lžičky prášku do pečiva 1 čajová lžička perníkového kořeni Vitana (neplést si s práškem do perníku) 1 čajová lžička mleté skořice 1/2 čajové lžičky kardamonu 1/4 lžičky muškátového oříšku špetka soli špetka bílého pepře kůra a šťáva z jednoho bio pomeranče 3 cm čerstvého zázvoru (nebo alespoň 1/2 lžičky zázvoru v prášku) Náplň: 350 g Frischkäse minus L 110 g másla bez laktózy 100 g cukru moučka extra jemný 1/2 lžičky vanilkového extraktu



POSTUP

Rozehřejeme si troubu na 170 stupnů, formu vymažeme kokosovým olejem a můžeme zlehka vysypat mletými mandlemi.

V míse smícháme cukry, mouku, prášek do pečiva, sůl a sypká koření. V druhé míse smícháme vejce s jogurtem, pomerančovou kůrou, šťávou a kokosovým olejem. Pak přidáme nastrouhaný zázvor a najemno nastrouhanou mrkev a do této směsi postupně přidáváme sypkou směs. Vlijeme do připravené formy a pečeme cca 40 minut při 160 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout, prořízneme a naplníme náplní. Pomažeme i vrch dortu. 

Náplň: Vymícháme bezlaktózové máslo s cukrem do pěny a pak postupně zašleháváme čerstvý bezlaktózový sýr, nakonec přidáme vanilkový extrakt. 

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie